Gânduri înainte de sărbătoarea Floriilor – Intrarea Domnului Isus în Ierusalim.

11731884_890251104343979_4686527476936567000_o[1] (2)
cropped-Logo-Cehei-002

                                 12.04.2020

                Iubiţi fraţi, surori şi dragi tineri ai B.C.B. Cehei, Domnul Slavei să ne binecuvinteze pe toţi. Prin mila lui Dumnezeu am ajuns şi anul acesta să sărbătorim – Floriile – Intrarea Domnului Isus în Ierusalim. Pentru mulţimea care îl însoţea era o mare bucurie împletită cu mari speranţe legate de Împăratul şi Împărăţia pe care o aşteptau, pentru Domnul Isus însă a fost o zi de „jale” dacă citim cu atenţie relatarea evanghelistului Luca. Anul aceata sărbătoarea Intrării în Ierusalim a Domnului Isus – Floriile, este mai specială decăt tot ce am trăit până acum.

        Într-o vreme de libertate religioasă cum nu am mai trăit niciodată, să sărbătoreşti de acasă fără să te poţi aduna cu credincioşii Domnului la Casa Domnului este pe de-o parte ciudat, dar şi interesant. Deşi nu înţelegem multe lucruri din tot ce se întâmplă, vrem să rămânem lângă Domnul şi să-L sărbătorim pe El în casele noastre, dacă aşa stau lucrurile. Deşi credem că Biserica nu sunt zidurile, ci noi mădularele trupului Domnului Isus, va trebui să învăţăm să ne închinăm lui Dumnezeu şi în afara zidurilor clădirii, în casele noastre, pentru care ne rugăm lui Dumnezeu să le binecuvinteze şi să le ocrotească de tot ce nu ne putem noi ferii.

     Ne stă înainte o săptămână în care ne vom aminti din nou de suferinţele Domnului Isus, ca mai apoi duminica viitoare să strigăm de bucurie: „Cristos a Înviat”, însă până atunci, vă chem ca împreună, în săptămâna ce ne stă înainte să ne apropiem mai mult de Domnul, să-L iubim cu mai multă înflăcărare, şi să punem deoparte ziua de vineri pentru post şi rugăciune.

Leave a comment